Uit de eigen praktijk

Sociaal Incasseren: Nieuw tovermiddel of bewezen medicijn?

Krijgt u de laatste tijd ook zoveel uitnodigingen voor workshops en symposia met als onderwerp ‘Sociaal Incasseren’? Of mooie brochures van incasso-organisaties die zichzelf afficheren als dé uitvinders en exclusieve uitvoerders van dit nieuwe fenomeen? Dat is althans wat wordt beweerd; Dat het een hele nieuwe vorm van incasseren zou zijn. Maar is dat ook zo? Of is er vooral sprake van slimme marketing om een bewezen recept opnieuw te verkopen? Ik denk toch vooral dat laatste.

Wilt u deze column lezen? klik dan hier

VDH|M: veel meer dan incasso..

U kent Van der Hoeden|Mulder als een specialist op het gebied van incasso. En dat zijn wij ook zonder enige twijfel. Maar het incasseren van vorderingen is lang niet het enige dat wij u te bieden hebben... Want wat niet iedereen weet is dat wij ons naast incassowerkzaamheden ook al meer dan 25 jaar bezig houden met allerlei speciale procedures met betrekking tot het (huur)recht.

Meer lezen? klik dan hier

Het Breed Moratorium...

Het door schuldhulpverleners en schuldenaren langverwachte, maar door schuldeisers gevreesde Besluit breed moratorium is op 1 april 2017 in werking getreden. Er kan nu bij de rechtbank een verzoek tot een afkoelingsperiode van maximaal zes maanden worden gedaan, tijdens welke periode alle schuldeisers van de betreffende schuldenaar hun invorderingsmaatregelen moeten staken. Zo mag er tijdens de afkoelingsperiode niet worden aangemaand voor schulden die vóór de afkoelingsperiode zijn ontstaan en worden beslagen en betalingsregelingen opgeschort.

Wilt u meer weten wat de implicaties voor u als schuldeiser zijn? klik dan hier

Blog