Schuldhulp

Aandacht voor schuldhulpverlening

Schuldhulpverlening vereist een zorgvuldige aanpak. Pas wel goed op. Er zijn schuldhulpverleners actief die de problemen alleen maar erger maken.
Zonder dat Van der Hoeden|Mulder kan instaan voor de kwaliteit van de geleverde diensten en zonder garantie dat bemiddeling door een dergelijke schuldhulpverlener ook altijd tot een oplossing zal leiden, kunnen wij bij de NVVK (Nederlandse Vereniging van Volkskrediet) aangesloten instellingen aanbevelen: Klik hier om naar de NVVK-website te worden geleid.

Op de website 'Schuldenwijzer' kunt u met behulp van uw DigiD snel en veilig een overzicht krijgen van de beslagen op uw inkomen. Klik hier om de Schuldenwijzer website te bezoeken.

Op de website 'UwBeslagvrijevoet.nl' kunt u zelf uw beslagvrije voet berekenen en controleren. Klik hier om deze website te bezoeken.

Door onze positie in het maatschappelijk veld, hebben we over dit vaak complexe onderwerp veel kennis opgebouwd. Steeds meer gemeenten weten ons te vinden als het gaat over zaken die te maken hebben met schuldhulpverlening. Bijvoorbeeld bij de invoering van VISH (Verwijs Index Schuldhulpverlening). Dit kost gemeenten nog steeds de nodige hoofdbrekens. De gemeente Amsterdam bijvoorbeeld, schakelde ons in als klankbord bij de invoering van dit belangrijke platform voor de schuldhulpverlening.

Bijna alle gemeenten hebben een speciaal loket voor schuldhulpverlening. In Amsterdam is dat per stadsdeel geregeld. Neem daarvoor altijd contact op met uw gemeente of stadsdeel.

Als het gaat om huurschulden en dreigende huisuitzettingen in Amsterdam, kunt u contact opnemen met het Meldpunt Eropaf

Hier kunt u een informatiefolder van Eropaf downloaden.

"Schuldenwijzer

"Uwbeslagvrijevoet.nl

"nvvk

NL